За не-литургиска употреба

Овде се поставени индивидуални дела (творби на авторите) од македонскиот фолклор и македонската  традиција, како и минијатурни копии на делови од познатите иконостаси изработени во мијачки стил. Преку нив ја покажуваме можноста како за создавање нови дела во овој стил, така и за реставрирање на постоечки делови каде има потреба за тоа.

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *